Items
Gratis verzending op alle bestellingen boven de €50,-

Vintage webshop

In dit artikel lees je alles over vintage kleren, verkoop van vintage kleding en over Rehaves zelf.

Naast grote online platformen waar jij je kleding op kan kopen en verkopen, komen er steeds meer vintage kleding webshops. En dat is leuk! Want er is meer dan genoeg kleding voor iedereen en het is ook nog eens sustainable!

Veel kleding die niet verkocht wordt of in een textielbak eindigt, komt op gigantische stortplaatsen terecht. Dat is dubbel jammer want het is slecht voor het milieu en de meeste kleding is nog mooi genoeg voor een tweede of derde leven.

leuke vintage webshop

Online kleding platforms

Het aantal online koop- en verkoop platforms voor tweedehands kleding groeit razendsnel. Dat is enerzijds fijn want hoe meer tweedehands kleding er in omloop blijft, hoe duurzamer en stijlvoller de outfits en looks worden.
Anderzijds zijn er toch wat nadelen, waardoor we bij Rehaves de bomen het bos niet meer zagen:

  • Iedereen kan zijn of haar kleding promoten en je moet maar hopen dat er geen gaatjes, scheuren of verkleuringen te vinden zijn.
  • Bovendien werden we overspoeld door het kledingaanbod van merken waarbij wij onze vraagtekens zetten vanwege hun super fast fashion imago. Een blouse tweedehands aanbieden voor 3,-  terwijl deze ooit voor 4,- nieuwwaarde is gekocht? Dat vinden wij een beetje vreemd.
  • Slechte foto’s waarop niet duidelijk wordt hoe het item zou vallen wanneer je het zou kopen, terwijl retourneren niet hetgeen is wat je wil na je aankoop.

Daarom besloten we bij Rehaves om items en accessoires aan te bieden die écht de moeite waard zijn voor een tweede leven. Bijzondere vintage items, die je niet zo snel tussen de basics ziet hangen. Daarnaast worden alle gebreken netjes vermeld en proberen wij de items zo goed mogelijk te belichten met foto’s en detailfoto’s. 


Ben jij op zoek naar kleding verkoop tips?
Dit artikel geeft handige verkooptips

vintage winkel online

Luxueuze vintage artikelen

Daar ligt bij Rehaves niet de voorkeur. Tuurlijk is er een toffe Ralph Lauren rok te vinden of een tweedehands Burberry jas. Maar toffe tweedehands kleding hoeft niet per sé van high end merken te komen vinden wij. Daarnaast biedt Rehaves geen kleding aan van zogenaamde retro- of vintage merken. Dat soort merken inspireren hun collecties op mode uit bijvoorbeeld de jaren 60 of 70.

Vintage merken

Daarom biedt Rehaves een pre-loved assortiment van alle soorten items aan. Als ze maar tof en eyecatching zijn! Een item van een high fashion merk wordt als zodanig benoemd in de titel. Is het een kledingstuk of accessoire van een relatief onbekend merk dan wordt dit achterwege gelaten. Indien er geen label te vinden is, vermelden we dit in de omschrijving bij de productfoto’s.

Online kleding webshop

Rehaves is een vintage kleding webshop en focust zich op tweedehands dameskleding en accessoires. Denk aan retro blouses & blousejes, vintage rokken, mooie lammy jassen, tweedehands en oversized truien en vintage sneakers. Voor ieder wat wils. Meubilair en andere vintage spullen zijn wellicht iets voor de toekomst.

rehaves logo

Vintage kleren winkel

Momenteel is Rehaves alleen als vintage online shop actief. We proberen de kleding zo goed mogelijk te beschrijven en te showen waardoor onaangename verrassingen jou bespaard blijven, net zoals het terugsturen van een eventuele miskoop. Ons streven is om één van de beste webshops te worden op pre-loved gebied. Heb jij daarom nog een toffe tip? Of wil je graag samenwerken? Neem contact met ons op!

Leuke webshops

Hoe meer liefde voor tweedehands kleding, des te beter. In dit artikel vind je een leuk overzicht van meer online verkoop en inkoop platformen en leuke vintage webshops.

Vintage Kleding

Tweedehands kleding heeft een stoffig imago. En dat is jammer, want dat imago hoort al lang niet meer bij deze tijd. Tweedehands en vintage kleding is namelijk hip en trending.
Zelfs grote bedrijven als Zalando en de Bijenkorf prijzen hun pre-loved items op hun webshop aan.

Ook de groei van bedrijven als Vinted, Vestiaire Collective en the Next Closet liegen er niet om. Tweedehands is het nieuwe normaal. Steeds vaker zien wij een symbiose van nieuwe en pre-loved artikelen voorbij komen op de shop paginas. En wellicht wordt het in de toekomst vanzelfsprekender om tweedehands te scoren dan nieuwe items.

Verspilling? No more!

vintage kleding verkopen

Wat is vintage kleding

Bij Rehaves wisselen wij de term van tweedehands en vintage kleding af. Officieel is een item pas echt vintage als het voor een bepaalde tijd gefabriceerd is en door de jaren heen nog in een gave staat behouden is gebleven. Het heeft dus al een heel leven achter zich. Tweedehands of pre-loved kleding is ontwikkelt in de meer recente jaren. Het is dus nieuwer, maar heeft ook al een vorige eigenaar gehad.

Kleding dat rechtstreeks uit het naaiatelier is komen rollen, is geen vintage kleding. Het heeft hooguit een vintage karakter. Denk hierbij aan pinup-up jurkjes met polka dots en stijl items met vibes uit de jaren tachtig en zeventig. Deze vintage geïnspireerde uitstraling mag dan oud lijken, dat is het niet.
Een andere term die hier ook dikwijls voor gebruikt wordt is retro kleding. Een voorbeeld hiervan is de flower stijl zoals hippie jurken. Of de bandshirts van classic rock bands dat geen enkele grote modeketen ver weg heeft hangen. Ook hier geldt weer dat deze retro kleding niet vintage en ook niet tweedehands is.

Stoffig? Echt niet

Bedrijven als Rehaves, Bijenkorf en Zalando zorgen er altijd voor dat kleding netjes gewassen en/of gereinigd is. Indien er kleine afwijkingen in het item aanwezig zijn zal dit altijd netjes vermeldt worden. Lees hier meer over hoe Rehaves het schoonmaken van tweedehands kleding doet.

Tweedehands vintage kleding verkopen

Je kan er voor kiezen om zelf aan de slag te gaan met kledingverkoop op een verkoopplatform. Goede foto’s zijn hierbij het belangrijkste. Een onderbelichte of slecht afgesneden foto zijn bijvoorbeeld een no-go.

Foto’s maken van je tweedehands kleding kan tijdrovend zijn. Vooral als je niet over fatsoenlijk daglicht of een goede camera beschikt. Daarnaast is het uploaden, instellen van prijs, vragen beantwoorden van eventuele klanten, mogelijke biedingen, het versturen van het pakket en het afwikkelen van klachten iets om rekening mee te houden. 
Vergeet ook niet om je product een goede titel en omschrijving te geven. Veel platformen hebben zoveel producten dat je als snel op de achtergrond verdwijnt als je niet betaalt voor zichtbaarheid.

Toch zelf verkopen? Lees dit tweedehands kleding verkoop artikel van Eveoaks.

Kleding via Rehaves verkopen?
Het is mogelijk om je pre-loved kleding via Rehaves te verkopen. Wanneer je voldoet aan de criteria en je de items (op onze kosten) hebt opgestuurd, ontvang je 35% van het verkoopbedrag na iedere verkoop van je item. Dit betalen wij tweewekelijks uit. Nieuwsgierig? Lees hier meer over kleding inbreng.