Shopping Cart

Gratis verzending op alle bestellingen boven de €50,-

Vintage kleding

Tweedehands kleding heeft een stoffig imago. En dat is jammer, want dat imago hoort al lang niet meer bij deze tijd. Tweedehands en vintage kleding is namelijk hip en trending.
Zelfs grote bedrijven als Zalando en de Bijenkorf prijzen hun pre-loved items op hun webshop aan.

Ook de groei van bedrijven als Vinted, Vestiaire Collective en the Next Closet liegen er niet om. Tweedehands is het nieuwe normaal. Steeds vaker zien wij een symbiose van nieuwe en pre-loved artikelen voorbij komen op de shop paginas. En wellicht wordt het in de toekomst vanzelfsprekender om tweedehands te scoren dan nieuwe items.

Verspilling? No more

vintage kleding verkopen

Wat is vintage kleding

Bij Rehaves wisselen wij de term van tweedehands en vintage kleding af. Officieel is een item pas echt vintage als het voor een bepaalde tijd gefabriceerd is en door de jaren heen nog in een gave staat behouden is gebleven. Het heeft dus al een heel leven achter zich. Tweedehands of pre-loved kleding is ontwikkelt in de meer recente jaren. Het is dus nieuwer, maar heeft ook al een vorige eigenaar gehad.

Kleding dat rechtstreeks uit het naaiatelier is komen rollen, is geen vintage kleding. Het heeft hooguit een vintage karakter. Denk hierbij aan pinup-up jurkjes met polka dots en stijl items met vibes uit de jaren tachtig en zeventig. Deze vintage geïnspireerde uitstraling mag dan oud lijken, dat is het niet.
Een andere term die hier ook dikwijls voor gebruikt wordt is retro kleding. Een voorbeeld hiervan is de flower stijl zoals hippie jurken. Of de bandshirts van classic rock bands dat geen enkele grote modeketen ver weg heeft hangen. Ook hier geldt weer dat deze retro kleding niet vintage en ook niet tweedehands is.

Stoffig? Echt niet

Bedrijven als Rehaves, Bijenkorf en Zalando zorgen er altijd voor dat kleding netjes gewassen en/of gereinigd is. Indien er kleine afwijkingen in het item aanwezig zijn zal dit altijd netjes vermeldt worden. Lees hier meer over hoe Rehaves het schoonmaken van tweedehands kleding doet.

Tweedehands vintage kleding verkopen

Je kan er voor kiezen om zelf aan de slag te gaan met kledingverkoop op een verkoopplatform. Goede foto’s zijn hierbij het belangrijkste. Een onderbelichte of slecht afgesneden foto zijn bijvoorbeeld een no-go.

Foto’s maken van je tweedehands kleding kan tijdrovend zijn. Vooral als je niet over fatsoenlijk daglicht of een goede camera beschikt. Daarnaast is het uploaden, instellen van prijs, vragen beantwoorden van eventuele klanten, mogelijke biedingen, het versturen van het pakket en het afwikkelen van klachten iets om rekening mee te houden. 
Vergeet ook niet om je product een goede titel en omschrijving te geven. Veel platformen hebben zoveel producten dat je als snel op de achtergrond verdwijnt als je niet betaalt voor zichtbaarheid.

Toch zelf verkopen? Lees dit tweedehands kleding verkoop artikel van Eveoaks.

Kleding via Rehaves verkopen?
Het is mogelijk om je pre-loved kleding via Rehaves te verkopen. Wanneer je voldoet aan de criteria en je de items (op onze kosten) hebt opgestuurd, ontvang je 35% van het verkoopbedrag na iedere verkoop van je item. Dit betalen wij tweewekelijks uit. Nieuwsgierig? Lees hier meer over kleding inbreng.